четвъртък, 19 август 2010 г.

За грубостта в малки дози

Любовта е химия. А в химията е известно, че катализаторът - дори в най-малки дози - променя целия процес. Ето защо малките дози разредена нежност с грубост дават по голям резултат. Да определиш обаче дали милия мъж или нежната жена до теб един ден ще с превърне в агресор, за съжаление е невъзможно. Aгресията не бива да заменя любовта, а само да я обогатява и разнообразява!

scrat-and-scratte

Любовта е лудост. Изразява се със силно чувство за притежание, страх от изоставяне, ревнивост, обсебване, желание да контролираш човека до себе си, объркани представи за състоянието на връзката, загуба на контрол над себе си, отслабване на паметта и много други… странични реакции. Разбира се влюбените не се превръщат автоматично в опасни психопати, но има единични случаи, в които отключва патологично поведение и убийствата от ревност са доказателства за това.

Любовта е и болка, грубост, мазохизъм, желание да доминираш над партньора си и желание да му се подчиняваш. Обичаме половинките си, но понякога ги измъчваме с мълчанието си. Оставяме ги да се “мариноват” самички, докато осъзнаят колко много ни обичат. Държим се хладно, после горещо. Дистанцираме се един от друг, но сърдечната близост пак ни сближава. Маркираме “своето” като държим гаджето си за ръка или прикрито-агресивно разливаме чаша горещо кафе върху обекта на конкуриране. Тънка е любовната линия обаче, и до голяма степен бих казала, че агресивните прояви, причинени от любовната лудост не са препоръчителни. Според едно чуждо мнение по въпроса: идеята не е да го изненадаш приятно, а да го извадиш от мисълта, че живееш заради него и леко да го подразниш.

ScratShareshisAcornwithScratte2Любовните дразнения, грубости, игрички увеличават желанието да бъдеш с любимия човек. А когато мъж и жена се обичат истински, то всичко, което правят на любовното бойно поле е позволено и естествено. Не случайни са изразите: “целта оправдава средствата” и “на война и в любовта всичко е позволено”. А и защо да се ограничават само с удоволствието, когато може да измислят свои собствени правила в любовните игри? В заключение ще завърша темата с един цитат от Оскар Уайлд:

Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане

Няма коментари: