петък, 27 ноември 2009 г.

Еротика и етерика, афродизиаци и ароматни срещи… свеЩи дее :)

Любимите ми срещи.. тези на приглушена светлина, с ароматни свещи, еротична храна (с много афродизиаци), еротично бельо, без музика, само възбуждащия глас на някой висок и чаровен м ъ ж до мен

Да, за романтична вечер(я) говоря! Най-приятния подарък, който един мъж може да ми направи! Ето какво казва и чичко Гугъл по въпроса:

От незапомнени времена романтичната вечеря е прелюдия към незабравима любовна нощ и изгарящи страсти. Споделянето на храната с някого е предпоставка за споделяне на любовта. Трябва да се има предвид, че при някои култури, съюзът който следва е за цял живот, а не само за една нощ. И в двата случая е необходимо да се представите на ниво и тук на помощ идват афродизиаците - съюзник и мощно оръжие при сексуални преживявания

Даа, всичко, което ядем оказва влияние над тялото и ни дава енергия… а на някои дори- полова мощ. Настанете се в поза, удобна за четене и разберете кои са любимите ми 2в1 храни-афродизиаци:

1. Под номер едно е анасонът – не защото започва с буквата а, а заради ароматът му, фактът , че е семе и многото му свойства: удължава оргазма на мъжете и засилва сексуалния апетит на жените. Освен това съдържа естрогенни съставки, наподобяващи женските хормони, полезен е за млечните жлези, етеричното масло прогонва досадните насекоми, бори се с пясък и камъни в бъбреците (нещо, от което винаги са ми настръхвали косите), има дрога и анасонова ракия. От една рода са с целината и магданоза.

2. Морковителюбимите ми зеленчуци. Изключително полезни и в сексуален план: те прочистват организма от токсини и шлаки, почистват и стимулират практически всички органи. А здравият организъм сам по себе си е сексуално привлекателен. На пировете/оргиите на император Калигула всички ястия били приготвяни само с моркови, за да дадат сили на поканените гости.

3. Фурми - най-сладкият плод на Земята. Основна храна в тропиците и пустините. Според Аюрведа, фурмите пречистват кръвта и увеличават количеството сперма. Те подхранват най-важния сексуален орган - мозъка и осигуряват енергия за продължителен секс.

4. Шафран- изискана и скъпа подправка, която действа стимулиращо върху ерогенните зони, подобно на някои хормони. Използва се в ястия с ориз, пилешко и къри в малки количества. Предозирането може да доведе до пристъп на неудържим смях. Смята се, че изостря зрението, подобрява апетита и увеличава количеството сперма. Незаменима съставка в индийските “любовни” ястия.

5. Кокосов орех- според Аюрведа кокосът увеличава количеството семенна течност и пречиства пикочния мехур. Индийските лечители го препоръчват при хронична умора. Кокосово мляко с мед утолява жаждата, подобрява храносмилането и повишава сексуалния апетит. Коктейлът от ананас, прясна папая и кокос има подмладяващ, тонизиращ и възбуждащ ефект. След такъв коктейл оправдания като: “амааа много съм уморен, цяяял ден съм бацал” не важат!

6. Карамфил - най-ароматната от всички подправки. Използва се за приготвяне на възбуждащи храни още от дълбока древност. Индийските раджи, китайските мандарини и богатите римляни не жалели средства за да се сдобият с ароматните “гвоздейчета”, с които и храната, и прекарването в спалнята става по-пикантно.

7. Индийско орехче - високо ценен от китайците афродизиак. В големи количества има халюциногенен ефект. Подправиш ли ястие с него, резултатът ще е страстна и незабравима нощ.

8. Канелата има редица действия -тонизиращо, възбуждащо, засилващо слюнната секреция, улеснява храносмилането, спазмолитично,дезинфекциращо, затоплящо, подобряващо кръвообращението, афродизиак, неутрализиращо неприятни миризми и др. Ползите произлизат от способността на канелата да понижава кръвната захар, която ограничава достигането на кръвния поток до вагината (или пениса).

9. На санскрит джинджифил означава “рогат” и е свързано с формата на корена, а в превод от китайски – означава “мъжка сила”.От древни времена рогатите му корени, стрити на прах,се използват за всякакви магьоснически отвари и възбуждащи напитки. Камасутра препоръчва да поднесете на любимия напитка от джинжифил, мед и жълтък. А французойките в подобен случай глезят с шоколадов мус, подправен с джинжифил Тайната е разкрита. Той съдържа всичко, необходимо за секс: бета-каротин, витамин С, желязо, цинк, марганец и калций.

Няма коментари: