четвъртък, 12 август 2010 г.

Странните форми на любовта

Днес гледах поредният вампирско-любовен филм, в който главната героиня се влюбва в напълно различно, опасно, противоположно същество не-човек. Не можах да не се запитам: Как е възможна любовта между 2 толкова различни свята? Та те не биха могли да съществуват дълго заедно … Мазохистично е! Глупаво … Една голяма измислица!

page

Щом осъзнаваш колко глупаво и болезнено е да ходиш с някой, който е далеч под/над класата ти, защо да се примиряваш, след като можеш да бъдеш с някой, точно като теб, който да те разбира и уважава и обича? Защо понякога се самозалъгваме, вместо да продължим сами животите си и да намерим онази любов, която няма да ни носи всеки ден трудности, мъки  и страдание?

Любовта не дискриминира.. черен, бял, красив, грозен – всеки има своя партия, хора, които са подходящи за него. Или, както се казва : ”за всеки влак си има пътници” …

Времето обаче, от друга страна, е убиец … особено на надеждата, че един ден ще срещнем нещо по-добро. Докато не срещнем голямата си любов, търпим любовни рани или пък си стоим самотни, губим времето си с приятели или пък се раздаваме докрай на много от Неподходящите преди да се появи Подходящия.

Никога не съм вярвала в сродните души, половинките. Мислех си, че всеки човек е единица, едно цяло, която търси друго цяло, за да станат двойка – и това е най-трудният сбор. Но има нещо в идеята за половинките, начинът, по който се допълват, пасват си перфектно като чифт обувка. Защото са еднакви, с еднакво мислене, близки мечти, желания. Ако имат твърде много противоречия (като например, тя обича да излиза, а той да си седи вкъщи), рано или късно, това се отразява на щастието им. Противоположностите може и да се привличат, но накрая осъзнаваш, че любовта не побеждава всичко и не е толкова силна, за да ги задържи до края … Единствено и само във филмите и книгите!

Така че забравете за Красавицата и звяра, за Магарето, влюбено в Дракона, за Хубавата Ябълка и Прасето, Принцесата и Жабока и други! Всичко това са измислици, подтикващи ни да търсим любовта на невъзможни места и от (не)хора, които не са за нас !!!

Няма коментари: