понеделник, 30 ноември 2009 г.

Hakuna Matata!

TIMON PUMBA

Ех, каква хубава философия са си изградили в саваната тия двама хубостници вляво:

ХАКУНА МАТАТА! ЖИВОТ БЕЗ ГРИЖИ!

Тя гласи, че щом имаш слънце над главата си, вятър под краката си и песен в сърцето си – всичко ти е наред!

И наистина всичко е на шест – докато сърцето и чувствата ми са си само мои, докато все още незнам що е бачкане и упорит труд/учене, проблеми никога няма да възникнат. Хубаво е да си живея безгрижно като дете, изгледало почти всички анимации на Дисни и още 2-3 нови филма на Пиксар. За една седмица успях да напълня главата си с толкова много мечти,  успях да убедя съзнанието си, че всичко е възможно, че още нищо не съм изгубила и че бавното темпо на живота ми сега- един ще ми липсва страшно много. Нямам никакви грижи – нямам право да мрънкам, ако ежедневието ми стане скучно, шефка съм на себе си и  времето си. Имам цял живот пред себе си, за да градя – но СЕГА – СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ДА СЪБАРЯМ, ДА БУНТАРСТВАМ, ДА ХУЛИГАНСТВАМ, ДА КАЗВАМ ИСТИНАТА ПРАВО В ОЧИТЕ И ДА НАЗОВАВАМ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА, ЙЕЕЕЕЕЕЕ!

Единственото, което понякога помрачава приказно-идиличният ми живот е нуждата да бъда привлечена (сексуално), при/вързана (дълбоко), липсват ѝ мъже-герои на моята приказка, понеже ми е самотно и имам нужда от повече физически контакт. Имам доста страст за раздаване, а се оказва, че няма къде да я изливам.. Но това е просто един труден момент, когато времето в мен е Романтизъм, тогава съм слаба и уязвима и забравям колко добре го умея и сама. Както и да е – вече почти се научих да контролирам тези капризни желания за близост и то не само петъците! Във време, в което никой не е готов да ти я даде, трябва или да я изкорениш от списъка с желанията ти, или да дадеш на сърцето си онова, което след време ще си поиска така или иначе. Понякога правя една ретроспекция към миналото си, поглеждам назад, и… неее, не съжалявам за нищо, което пуснах да излети и да си иде от мен. Остава само един месец преди новата година, а аз съм повече от заредена с оптимизъм и вяра, че приказката ми ще има хубав

КРАЙ!

Mммм … моpkowiiii

Всичko хубаwo … e оранжеwooo [!]

11842_0

Освен това: ако не можете да си позволите мъж, един морков и малко фантазия чудесно би го заместил (мм)

sexy_legs_20051018

На “хранителен език” морков означава здраве, свежест и красота.

Salad days card

Може да си хапвате колкото искате без риск от напълняване:)

image

Освен това, ако не сте почитател на оранжевото, или ви е омръзнало, винаги може да го замените с друг на цвят…и форма

Съществуват още черни, зелени, розови, лилави, жълти и бели – общо над 60 вида!

 

 

 

 

image

Морковът е афродизиак, още по време на Втората световна война произвеждат бонбони и други сладки неща от моркови, а американският морковен сладкиш е направо божествен.  

петък, 27 ноември 2009 г.

Еротика и етерика, афродизиаци и ароматни срещи… свеЩи дее :)

Любимите ми срещи.. тези на приглушена светлина, с ароматни свещи, еротична храна (с много афродизиаци), еротично бельо, без музика, само възбуждащия глас на някой висок и чаровен м ъ ж до мен

Да, за романтична вечер(я) говоря! Най-приятния подарък, който един мъж може да ми направи! Ето какво казва и чичко Гугъл по въпроса:

От незапомнени времена романтичната вечеря е прелюдия към незабравима любовна нощ и изгарящи страсти. Споделянето на храната с някого е предпоставка за споделяне на любовта. Трябва да се има предвид, че при някои култури, съюзът който следва е за цял живот, а не само за една нощ. И в двата случая е необходимо да се представите на ниво и тук на помощ идват афродизиаците - съюзник и мощно оръжие при сексуални преживявания

Даа, всичко, което ядем оказва влияние над тялото и ни дава енергия… а на някои дори- полова мощ. Настанете се в поза, удобна за четене и разберете кои са любимите ми 2в1 храни-афродизиаци:

1. Под номер едно е анасонът – не защото започва с буквата а, а заради ароматът му, фактът , че е семе и многото му свойства: удължава оргазма на мъжете и засилва сексуалния апетит на жените. Освен това съдържа естрогенни съставки, наподобяващи женските хормони, полезен е за млечните жлези, етеричното масло прогонва досадните насекоми, бори се с пясък и камъни в бъбреците (нещо, от което винаги са ми настръхвали косите), има дрога и анасонова ракия. От една рода са с целината и магданоза.

2. Морковителюбимите ми зеленчуци. Изключително полезни и в сексуален план: те прочистват организма от токсини и шлаки, почистват и стимулират практически всички органи. А здравият организъм сам по себе си е сексуално привлекателен. На пировете/оргиите на император Калигула всички ястия били приготвяни само с моркови, за да дадат сили на поканените гости.

3. Фурми - най-сладкият плод на Земята. Основна храна в тропиците и пустините. Според Аюрведа, фурмите пречистват кръвта и увеличават количеството сперма. Те подхранват най-важния сексуален орган - мозъка и осигуряват енергия за продължителен секс.

4. Шафран- изискана и скъпа подправка, която действа стимулиращо върху ерогенните зони, подобно на някои хормони. Използва се в ястия с ориз, пилешко и къри в малки количества. Предозирането може да доведе до пристъп на неудържим смях. Смята се, че изостря зрението, подобрява апетита и увеличава количеството сперма. Незаменима съставка в индийските “любовни” ястия.

5. Кокосов орех- според Аюрведа кокосът увеличава количеството семенна течност и пречиства пикочния мехур. Индийските лечители го препоръчват при хронична умора. Кокосово мляко с мед утолява жаждата, подобрява храносмилането и повишава сексуалния апетит. Коктейлът от ананас, прясна папая и кокос има подмладяващ, тонизиращ и възбуждащ ефект. След такъв коктейл оправдания като: “амааа много съм уморен, цяяял ден съм бацал” не важат!

6. Карамфил - най-ароматната от всички подправки. Използва се за приготвяне на възбуждащи храни още от дълбока древност. Индийските раджи, китайските мандарини и богатите римляни не жалели средства за да се сдобият с ароматните “гвоздейчета”, с които и храната, и прекарването в спалнята става по-пикантно.

7. Индийско орехче - високо ценен от китайците афродизиак. В големи количества има халюциногенен ефект. Подправиш ли ястие с него, резултатът ще е страстна и незабравима нощ.

8. Канелата има редица действия -тонизиращо, възбуждащо, засилващо слюнната секреция, улеснява храносмилането, спазмолитично,дезинфекциращо, затоплящо, подобряващо кръвообращението, афродизиак, неутрализиращо неприятни миризми и др. Ползите произлизат от способността на канелата да понижава кръвната захар, която ограничава достигането на кръвния поток до вагината (или пениса).

9. На санскрит джинджифил означава “рогат” и е свързано с формата на корена, а в превод от китайски – означава “мъжка сила”.От древни времена рогатите му корени, стрити на прах,се използват за всякакви магьоснически отвари и възбуждащи напитки. Камасутра препоръчва да поднесете на любимия напитка от джинжифил, мед и жълтък. А французойките в подобен случай глезят с шоколадов мус, подправен с джинжифил Тайната е разкрита. Той съдържа всичко, необходимо за секс: бета-каротин, витамин С, желязо, цинк, марганец и калций.

вторник, 24 ноември 2009 г.

Хавайска митология

sm_pele_painting

В Хавайската митология, Хи’яка е дъщеря на Земята-майка Хаумея и Кейн. Тя е богинята-покровител на Хаваите и Хавайският танцьори, на изцелението, възкресението и защитата. Живяла в свещена горичка, където прекарвала дните си, танцувайки с горски духове. Тя се нарича също Хи’яка-и-ка-полити-о-Пеле, което буквално означава "Люляна в лоното на Пеле". Хи’яка се заражда в Таити, но донесена под формата на яйце в Хавай от Пеле, която държала яйцето непрекъснато с нея, за да го измъти.Хи’яка е любимата, най-малката и най-вярната сестра на Пеле, въпреки че имали своите различия.

hiiaka-hopoeЕдин ден духа на Пеле напуска тялото си, за да се яви на фестивала в Кауаи, където се влюбва в млад готвач на име Ло’хияу. След завръщането си тя копнеела за него и решила да изпрати пратеник да го доведе при нея. Хи’яка доброволно предложила да отиде на опасното пътуване, ако Пеле пази свещената ѝ гора и нейният приятел Хопое, който я научил да танцува хула и заедно правели венчета от цветя лехуа във време, когато боговете се смесвали с хората.

pele-400

Пеле се съгласила с желанията на Хи’яка, но настояла да се върне с  Ло’хияу в рамките на 40 дни. Също така я инструктирала да не се влюбва в Ло’хияу, нито дори да го прегръща.

Палаупалае, пазачът на папратите, бил изпратен да бъде другар на Хи’яка. По пътя, една жена на име Уахине’ома’о (буквално “светлокожата жена”) се присъединява към тях. Пътуването на Хи’яка било изпълнено с много приключения, като дуел с “купуас” (демони) в горите на острова, но когато най-после пристигнали в Кауаи, тя разбрала, че младият готвач умрял от силния си копнеж по Пеле. Тя можела да го съживи с пеене и молитва, но не и да го доведе при Пеле в рамките на 40 дни. Пеле, страхувайки се, че Хи’яка я е предала и държи красивия готвач за себе си, не само унищожила свещената й гора, но и убила приятеля и Хопое, превръщайки го в камък. Той станал известен като танцуващият камък от Пуна, който се разклащал леко в ритъма на вълните.

kanemilohai-ohiau

Когато Хияка се върнала и видяла приятеля си мъртъв, а гората опустошена, тя за реванш на Пеле, прегърнала Ло’хияу. В отплата, Пеле изпратила вълни от разтопена лава към двойката. Хи’яка била невредима, но Ло’хияу отново бил мъртъв. За втори път Хи’яка го съживила.

 

lohiau

Пеле съжалила за ревностните си действия, и решила на Ло’хияу сам да избере с кого да бъде. Някои версии на легендата разказват, че той избира Хи’яка и се връща с нея в Кауаи, друга версия, че остава при двете, а трета – че се оттегля за Кауаи сам …

неделя, 22 ноември 2009 г.

Неделно

0c8d99fcbe899c70

Ранна утрин, музика, мързеливо ставане, скок към банята, мирис на кафе, портокалов сок, пека си палачинки, пиша списък с нещата които има да върша. Чудя се кое по-напред да свърша, след което се сещам да отделя най-хубавото за най-накрая. Пренебрегвам всички дразнители около мен, заслушвам се в една песен, обхваща ме меланхолия, искам да върна времето назад, искам да повторя онази последна среща. Връщам се обратно към реалността, твърдо решена съм да направя тази неделя необикновена и запомняща се. Спирам мислите си, съсредоточавам се в задачите си. Не бързам, правя всичко с удоволствие на фона на музика, зареждаща с настроение… Свърших. Чувствам ле-ека умора, но и голяма доза щастие – тази неделя определено беше интересна, продуктивна, запомняща се, вкусна, сладка, с добър край. Мисля, че им хванах цаката на неделите – просто трябва да ги планираш добре. Останалото е малка доза съдба+късмет. И.. воала! Получаваш една задоволителна неделя “ала вендреди” :)

събота, 21 ноември 2009 г.

четвъртък, 19 ноември 2009 г.

!!!!!

Да се довериш на човек е най-голямата грешка, да вярваш в доброто начало у хората е наивно, а да се надяваш, че се променят е необяснима глупост!©

сряда, 18 ноември 2009 г.

Портокалово утро

oranges

Мммм, плодът на Слънцето..Поредния сив и скучен ден, душче, оргазъм под душа с мисли за него…и него… и него, малко Тина Търнър, малко рекламки .. и пак скука :( Позитивното и оптимистичното ми аз обаче не спира да се надява и  припява:

Идва време, когато всеки ще е буден,
идва време, когато всеки миг ще бъде чуден,
идва време, когато пътят ни ще бъде труден,
идва време, когато всеки на другия е нужен.

А времето дали лекува, дали лети ..
или само така ми се струва.. 
Всеки път когато търся теб намирам само спомени, споменът за последната целувка и последното чао, споменът за нощите в които си танцувах …

Едно обаче знам с голяма сигурност: Всичко е добре, когато свърши добре!

Някога, някъде, с някого

Ноември. Най-хубавото време през годината! Ранното стъмване… мъгливите дъждовни дни… и разбира се, ветровитите дни - какво по хубаво :)

Габрово. Малък град в Централна България. Моят град, завинаги “моето някъде”!

Той. Един силно-амбициран 24 годишен мъж, чиито мечти са над всичко. Работлив, умен, чаровен, забавен… и толкова!Мислех си, че го познавам, но не. Всеки има страна, която разкрива само пред себе си и неочаквано някъде… някога – може да те изненада.

Аз. Едно добре заровено съкровище, което малко успяват да открият и най-вече … да задържат и да оценят истинската му стойност. Още като ме погледне човек става ясно, че не съм като останалите – лицето уж.. очите.. били прозорец към душата илии… нещо подобно. Обичам свободата, вятъра, влагата и нещата/хората/моментите, които държат влага задълго. Не обичам изненадите.

Много мога да говоря за себе си. Може би, вярна се оказва приказката, че човек познава себе си най-добре. Но светът не се върти само около мен! Имам нужда да споделям живота си с някого, с хора, които… дори и отдалеч, ще намират начин и време да ми отделят от своето безценно внимание, да споделят също от своя живот, да повярват в мен и оправдая вярата им, да заслужа обичта и уважението им и да ги имам за цял живот. Една моя малка армия, която да ме подкрепя и защитава!

Не искам много- въпреки че често, на базик, твърдя обратното. Имам нужда от стабилност, от това хората да спрат да предават моята вяра към тях и мъничко любов – ама мъъничко, по малко от всички, за да усетя че и аз някога съм била обичана в този живот. Искам никога да не изгубя свободата си и никога да не отнемам свободата на обичаните от мен. Ясно ми е, че птичката трябва отвреме-навреме да се пуска да полети – и понеже я пускам да излети всеки път, затова може би никога не се е връщала или пък се бави с месеци, докато отново се върне, за да замине.

Животът бил сложен, уж! Аз не мисля така. Мисля, че хората си го усложняват и именно те са тези, които се самонараняват/самоядосват/самоубиват/самоупрекват/саморазрушават най-много..Научила съм от първата си и последна любов да нямам никакви очаквания, да не чакам, да продължавам напред и да живея, да си бъда самодостатъчна и да самозадоволявам всяка своя нужда. Когато нещо свърши или умре – зная отлично, че съм безсилна да го върна, особено ако то самото няма желание да се върне. Не тая никакви надежди, нито за по-добро, нито за по лошо. Просто живея за мига и помня една велика поговорка, че:

wolf&fox

“ Когато нещата тръгнат на зле … винаги може да стане и по-лошо”

вторник, 10 ноември 2009 г.

Екзотика еротика за който е във час

310

Give it 2 me right OR.. Don’t give it 2 me at all

erotic

понеделник, 9 ноември 2009 г.

My happy hour ♥

How can I know what you need
if you never ask?

How can I drive you crazy
when I've got no gas?
How could we be together
when we're so far apart?

You tell me that you love me then you go and break my heart
I'll admit that I've got problems if
you say that you will help me solve 'em yes 
I realize some days I can be sweet and some I'm sour
but I can't help but drink you up, cause you're my happy hour

Why should I be your woman
when you've got 2 more?
Why should I say that I do
when I know you don't ?
Why should I stay here with you
when you are always gone?
And why should i be open when you stay so bottled up?

You were are all I ever needed
You were all I ever had
You were all I ever wanted
but you were making me bad!
YOU’RE MY HAPPY HOUR, SOMETIMES I’M SWEET, SOMETIMES I’M SOUR!

неделя, 8 ноември 2009 г.

Време е за еротика май (продължение)

Кобилке моя
(Евтим Евтимов)

Кобилке моя - дива и добра,
едничка теб сърцето ми избра,
че ти не си родена за юзда,
а само за езда и свобода.

За лудост двете ти очи зоват,
за огън, за безумство и за път.
Ако ездачът ти е слаб - о, зло,
изхвърляш го от своето седло.

Голо тяло
(Евтим Евтимов)

Защо под дрехите си криеш ти
това красиво и небесно тяло,
когато то за свобода пламти
и за безумие е закопняло?

Събличай се. И нека все така
пред моето очакване изгрява.
За мене вече си една река,
в която тази нощ ще се удавя.

Pleasure Principles (PART 4th)

Express yourself, don't repress
yourself!


And I'm not sorry (I'm not sorry)
It's human nature (it's human nature)
And I'm not sorry (I'm not sorry)
I'm not your bitch don't hang your shit
on me
(it's human nature)

You wouldn't let me say the words I longed to say
You didn't want to see life through my eyes
You tried to shove me back
inside your narrow room
And silence me with bitterness and lies


Did I say something wrong?
Oops, I didn't know I couldn't talk about sex
(I musta been crazy)
Did I stay too long?
Oops, I didn't know I couldn't speak my mind
(What was I thinking)

You punished me for telling you my fantasies
I'm breakin' all the rules I didn't make
You took my words and made a trap for silly fools
You held me down and tried to make me break


Did I say something true?
Oops, I didn't know I couldn't talk about sex
(I musta been crazy)
Did I have a point of view?
Oops, I didn't know I couldn't talk about you
(What was I thinking?)

I'm not apologizing
Would it sound better if I were a man?
You're the one with the problem
Why don't you just deal with it?


Would you like me better if I was?
We all feel the same way
I have no regrets
Just look in the mirror!


I don't have to justify anything
I'm just like you
Why should I be?
Deal with it!

събота, 7 ноември 2009 г.

Pleasure Principles (PART 3rd)

Why's it so hard to love one another
Why's it so hard to love?


What do I have to do to be accepted?
What do I have to say?
What do I have to do to be respected?
How do I have to play?
What do I have to look like to feel I'm equal?
Where do I have to go?
What club do I have to join to prove I'm worthy?
Who do I have to know?

I'm telling you brothers, sisters
Why can't we learn to challenge the system
Without living in pain?
Brothers, sisters
Why can't we learn to accept that we're different?
Before it's too late
Why's it so damn hard ?
What do I have to learn to know what's right for me
What do I have to know?
What am I going to do when I feel righteous?
Where do I have to go?
Who should get to say what I believe in?
Who should have the right?
What am I going to do with all this anger?
Why do I have to fight?

Bring your love, sing your love
Wear your love, share your love

Bring your love, sing your love
Wear
your love, show your sister how
Brothers, sisters, what do I have to say?
Brothers, sisters, how do I have to play?
Brothers, sisters, who should have the right?
Brothers, sisters, why do I have to fight?
Why's it so hard to love one another
Love your sister, love your brother


Why's it so hard to love one another
Why's it so hard to love?


Sing your love
Share your love

Love your brother now
Show your sister how!

петък, 6 ноември 2009 г.

Pleasure Principles (PART 2nd)

I wanna kiss you in Paris
I wanna hold your hand in Rome
I wanna run naked in a rainstorm
Make love in a train cross-country

You put this in me …
So now what, so now what?

Wanting, needing, waiting
For you to justify my love
Hoping, praying
For you to justify my love

I want to know you
Not like that
I don't wanna be your mother
I don't wanna be your sister either
I just wanna be your lover
I wanna have your baby
Kiss me, that's right, kiss me

Yearning, burning
For you to justify my love

What are you gonna do?
What are you gonna do?
Talk to me - tell me your dreams
Am I in them?

Tell me your fears
Are you scared?

Tell me your stories
I'm not afraid of who you are
We can fly!

Poor is the man
Whose pleasures depend
On the permission of another

Love me, that's right, love me
I wanna be your baby!

I'm open and ready
For you to justify my love
To justify my love
Wanting, to justify
Waiting, to justify my love
Praying, to justify
To justify my love
I'm open, to justify my love

четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Pleasure Principles (PART 1st)

Well, I know from experience
That if you have to ask for something more than once or twice
It wasn't yours in the first place
And that's hard to accept when you love someone
And you're led to believe in their moment of need
That they want what you want but they don't

Don't go breaking my heart like you said you would
Baby, you're no good
And you hurt me like no other lover ever could
Don't go making me cry
You're gonna say goodbye
Baby, tell me why
Tell me why or.. you're gonna have to justify this

Waiting for you
I'm waiting
Can't you see I'm waiting for you
Don't break my heart!

It was so easy in the beginning
When you didn't feel like running from your feelings like you are now
What happened? What do I remind you of?
Your past, your dreams …
Or some part of yourself that you just can't love?

I wish I could believe you
Or at least have the courage to leave you
Life has taught me that love with a man like you
Is only gonna make me blue
But I love you anyway no matter what you do

You don't come around here like you did before
When you did adore
Tell me what I did to deserve this?

Finally I see a different man
Only love can hurt like this can
Finally I see a different face
Tell me who is going to take my place?

I knew it from the start that you would desert me
You're gonna break my heart
Baby, please don't hurt me

and, NEXT TIME YOU WANT PUSSY…
JUST LOOK IN THE MIRROR BABY!

вторник, 3 ноември 2009 г.

Вятър, мъгли… и отвреме-навреме “Ти…”

hurry_thumb

Липсваш ми повече от всякога.. Знаеш защо, само аз незнам дали “Ти..”. Не е достатъчно да знам, че и с тебе е така, нужен си ми “ти…”, за да повярвам. Всеки влажен ден ми напомня за теб, а аз съм така запалена… и горяи горя

НЕ ИЗДЪРЖАМ! Нямам сили да мълча! Искам те СЕГА, трябваш ми СЕГА, подлудявам от мисълта, че си някъде там… тъй близко и тъй далеч, само не и До мен.. Лошото е, че ако чакаш… “ПОСЛЕ” ще бъде твърде късно!

Затова не чакай.. изненадай ме … обади ми се .. толкова е пусто, безсмислено и глупаво всичко-случващо се…

Защо ти си случката в живота ми, която винаги се бави във времето и никога не се появява навреме?! Ако се завърнеш – искам да е завинаги! Не искам пак да те губя – намразих свободата си без теб :(

Не може да се появяваш.. и изчезваш като дим. А за мен ..  никога не си бил “само един”, така че:

“МИЛО МОЕ КОТАРАЧЕ, АКО НЕ ПОБЪРЗАШ, ЩЕ СКОЧА В ЛАПИТЕ НА ДРУГ!”